Bestaan er verschillende soorten eik voor het realiseren van een eikenhouten bijgebouw?

Een eikenhouten bijgebouw kan met verschillende soorten eikenhout gecreëerd worden. Heritage Buildings kiest evenwel heel specifiek voor Engelse eik uit de regio Sussex. Dit eikenhout wordt gekenmerkt door een extreme densiteit, wat resulteert in een grotere hardheid en een langere levensduur.  

Een eikenhouten bijgebouw gaat – mits vakkundige constructie – probleemloos meerdere generaties mee. Het eikenhout vereist geen enkele vorm van behandeling of onderhoud. Met behulp van de traditionele pen- en gatverbindingen zit de constructie muurvast, zonder gebruik van nagels en schroeven.  

Door het natuurlijke droogproces van het eikenhout vertonen de balken na verloop van tijd barsten en scheuren. Dit vergroot de authenticiteit van een eikenhouten balkenconstructie en tast op geen enkele manier de draagkracht van het gebouw aan.  

 

Engels eik uit Sussex 

Uiteraard is de keuze van het soort eikenhout van groot belang. Er bestaan talrijke soorten, waaronder Franse eik, Amerikaanse eik, inlandse eik,… Wij kiezen voor onze houten bijgebouwen of woonuitbreidingen heel bewust voor Engelse eik uit de plattelandsregio Sussex. De kleilaag in de bodem zit hier veel lager. Dit verplicht de eiken om met hun wortels het water dieper op te zuigen. Daardoor verloopt de groei van de eikenboom trager, waardoor de jaarringen dichter op elkaar zitten.  

Het tragere groeiproces geeft het eikenhout een hogere densiteit en maakt het veel harder. Naast de bijzonder hoge duurzaamheid, laat de extra densiteit toe om voor dezelfde overspanningen met dunnere eiken balken te werken. Dit biedt meer visuele elegantie.  

 

Eikenhout van het QP1 

Binnen onze keuze voor Engelse eik uit Sussex, selecteren we uitsluitend het hout van het QP1. Dit hout is afkomstig van het ‘Quarter part 1’, de binnenste kern van de boom. De QP1 staat garant voor het hardste hout met de hoogste kwaliteit.  

Meer weten over onze keuze voor eikenhout uit het Engelse Sussex voor de realisatie van eikenhouten bijgebouwen? Contacteer Heritage Buildings. 

 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.