De voordelen van een eikenhouten bijgebouw als buitenstal voor je paarden.

Een paardenstal kan uiterst functioneel ingericht worden, én dan volstaat een kant-en-klare standaardoplossing meestal niet. Wanneer je evenwel een prachtige buitenstal voor je paarden wilt in het zicht van je woning, dan biedt een eikenhouten bijgebouw ongetwijfeld een mooie meerwaarde voor je domein of villa. Maatwerk is dan uitermate belangrijk.

Voor je paarden is het essentieel dat ze genieten van een gezonde en comfortabele buitenstal. Wanneer je buitenstal evenwel mooi geïntegreerd moet worden in je tuin of domein, dan is het belangrijk om ook naar het esthetische aspect te kijken.

Meerwaarde voor je domein of tuin

Een eikenhouten bijgebouw past perfect bij de natuurlijke uitstraling die je met een buitenstal wilt bereiken. De eikenhouten balken, de natuurlijke vergrijzing doorheen de jaren, de antieke tegelpannen op het dak, de eeuwenoude pen- en gatverbindingen,…. Al deze zaken creëren een authentiek tuingebouw dat je domein of tuin extra uitstraling geeft. Bovendien heb je een oersterke buitenstal die voor meerdere generaties zal dienen. Zo gebruiken wij uitsluitend Engelse kwaliteitseik van het ‘quarter part’ uit Sussex.

Op maat van je paarden

Voor een goede buitenstal is maatwerk van essentieel belang. Wij creëren eikenhouten bijgebouwen volledig op maat van de noden van je paarden. Heb je uitsluitend pony’s, dan mag het gerust wat kleiner. Ben jij eigenaar van nerveuze springpaarden? Dan voorzien we gerust een stalling van vier op vijf meter, iets wat je standaard nergens vindt.

Een aangepaste vloer

Ook aan de vloer besteden we de nodige aandacht. Paarden hebben niet graag beton. Dit is niet goed voor hun benen en gewrichten. Wanneer wij een eikenhouten bijgebouw realiseren dat moet dienen als stalling, leggen we vaak een vloer met stabilisé en bovenliggende rubberen matten.

Eenvoudig te reinigen

Voor een optimaal onderhoud voorzien we achteraan in de stal een goot. Dit maakt het mogelijk om de stal met een hogedrukreiniger te poetsen. Het overtollige water loopt automatisch naar een sterfput. 

De mogelijkheden bekijken van een eikenhouten tuingebouw als paardenstalling?

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.