Een houten bijgebouw zelf bouwen. Hoe pak je het aan?

Wil je zelf in je tuin een houten bijgebouw bouwen? Eenvoudige houten bijgebouwen liggen dankzij onze ondersteuning perfect binnen de mogelijkheden van een handige doe-het-zelver. Wanneer je evenwel een groter of complexer eikenhouten bijgebouw wenst, dan adviseren we om beroep te doen op ons vakmanschap. De (binnen)afwerking kan je uiteraard opnieuw zelf in handen nemen. Alle samenwerkingsformules behoren tot de opties. 

 

Doe-het-zelvers die hun eikenhouten bijgebouw zelf willen realiseren, zijn bij Heritage Buildings meer dan welkom. In de voorbereidende fase besteden we dezelfde aandacht aan het peilen naar je verwachtingen en het uitwerken van eerste schetsontwerpen. We zorgen ervoor dat je eikenhouten bijgebouw perfect in je tuin en bij je woning past. 

 

Zelf je houten bijgebouw bouwen 

Wanneer je zelf je houten bijgebouw wilt bouwen, dan voorzien wij op maat de nodige eikenhouten frames met de traditionele pen- en gatverbindingen. Alle frames zijn per sectie genummerd. In combinatie met een gedetailleerde plaatsingsplan kan je de eikenhouten constructie zelf plaatsen.  

 

Heel wat besparen 

Daarnaast leveren we ook de vereiste buitenbeplanking, de ramen en de gevelstenen. Voor de overige materialen en de afwerking zorg je zelf. Met deze flexibele aanpak voor doe-het-zelvers kan je heel wat besparen.  

 

Grotere en meer complexe houten bijgebouwen? 

Wanneer je evenwel kiest voor een groter houten bijgebouw (meer dan 18m²) of voor complexere dakvormen (bijvoorbeeld een dak in L-vorm of een schildpaddak) is enig vakmanschap vereist. In dat geval nemen wij de plaatsing van de eikenhouten frames en het volledige dakgebinte voor onze rekening. Jij staat vervolgens in voor de verdere afwerking van je prachtige eikenhouten bijgebouw.  

 

Wanneer je evenwel kiest voor een aanbouw aan een woning ouder dan 10 jaar, is het belangrijk om alles even te becijferen. Zo betaal je voor de materialen 21% wanneer je zelf de werkzaamheden uitvoert. Je betaalt evenwel maar 6% als wij de realisatie op ons nemen. 

 

Wil je nog een andere samenwerkingsformule voor de realisatie van je houten bijgebouw? Dit kan perfect. Contacteer de specialisten van Heritage Buildings. 

 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.