Garageventilatie: niet te versmaden bij het langdurig stallen van je auto.

Elke garage heeft nood aan ventilatie, zeker voor het langdurig stallen van je auto. Een garage zonder ventilatie zorgt door de condensvorming en hoge luchtvochtigheid voor een verhoogd corrosierisico. Je auto langdurig stallen in een eikenhouten garage garandeert daarom de perfecte oplossing. Zowel de ventilatie als de vochtregeling zijn van nature geregeld.

We stallen onze auto terecht graag binnen. In principe hoeven we onze auto niet te beschermen tegen de koude. Dit vormt geen enkel probleem. Wel is het belangrijk om je auto te vrijwaren van de schadelijke invloeden van vocht. Vocht is de ergste vijand voor het stallen van auto’s. Op termijn leidt dit gegarandeerd tot een verhoogd risico op corrosievorming. Dat geldt zowel voor moderne auto’s als – nog meer – voor oldtimers.

Een natuurlijke vochtregulatie

Niet alleen esthetisch biedt een eikenhouten garage een meerwaarde voor je tuin en je woning. Ook je auto vaart er wel bij. Eikenhouten garages leiden op vlak van vochtregulatie tot een natuurlijke balans. De eikenhouten balken zorgen dankzij hun vochtopslorpende werking voor een constante luchtvochtigheid. Dit is uiteraard bijzonder goed voor het stallen van auto’s.

Altijd luchtstromen aanwezig

Daarnaast zorgt Heritage Buildings altijd voor de nodige luchtstromen in een eikenhouten bijgebouw. Zo blijft er steeds een kleine open ruimte tussen de basisconstructie en de dakspanten. Allereerst voorkomen deze luchtdrukspleten het ontstaan van ‘netto uplift’, waardoor er bij hevige wind geen dakpannen kunnen afwaaien. Daarnaast zorgen ze ook voor luchtdoorstroming in de garage.

In een minimum van tijd droog

Wanneer je een natte auto stalt na een stevige regenbui, is deze in een eikenhouten garage in een minimum van tijd droog. Wanneer je een auto stalt in een volledig afgesloten garage van metaal, beton of baksteen zonder de nodige ventilatiemogelijkheden, dan blijft je auto onvermijdelijk veel langer nat. Ook bestaat er een groter risico op condensvorming. Dat is uitermate nefast voor de lange levensduur van je auto en verhoogt de kans op corrosievorming. Bij oldtimers ligt dit risico nog een stuk hoger.  

Wil jij een eikenhouten bijgebouw als garage voor het stallen van je auto?   

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.