Het belang van onderhoudsvrije materialen bij eikenhouten bijgebouwen.

Wie kiest voor een eikenhouten bijgebouw of een woninguitbreiding wil vooral met volle teugen genieten van de buitenlucht en het natuurlijke leven. Dan is het uiteraard van groot belang om onderhoudsvrije materialen te selecteren. Voor onze eikenhouten bijgebouwen gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige materialen die garant staan voor een zeer lange levensduur zonder enige vorm van onderhoud.  

 

Het hout dat wat gebruiken voor de constructies is steeds Engels of Frans eikenhout van de beste kwaliteit. Dit betekent dat het eikenhout wordt gekenmerkt door een grote hardheid. Dit hout moet op geen enkele manier behandeld worden tijdens de volledige levensduur van je eikenhouten bijgebouw. Het hout kan probleemloos meerdere generaties mee.  

 

Buitenbekleding zonder behandeling 

Ook voor de buitenbekleding van je eikenhouten bijgebouw gebruiken we onbehandelde en onderhoudsvrije materialen. Enkele voorbeelden zijn lariks, afrormosia en Shou Sugi Ban. Dit laatste bekledingsmateriaal wordt ook wel ‘zwarthout’ genoemd, verwijzend naar de zwarte kleur na het handmatige verbrandingsproces van het houtoppervlak. Door de houtveredeling krijgen insecten geen kans om in het hout door te dringen en vindt er geen verrotting plaats.  

 

Lariks en afrormosia  

Lariks is dan weer een harshoudende houtsoort die geen barsten vertoont. Net als afrormosia vergrijst lariks zeer mooi. Deze twee vormen van houtbekleding kennen hetzelfde natuurlijke vergrijzingproces als eik. Deze natuurlijke vergrijzing verzekert je eikenhouten bijgebouw vanextra authenticiteit en uitstraling. Het lijkt alsof je eikenhouten bijgebouw er altijd al heeft gestaan en van nature in je tuin thuishoort. 

 

Goed voor het milieu 

Het feit dat de houtconstructie en de buitenbekleding geen enkele vorm van behandeling en onderhoud vereisen, is niet alleen goed nieuws voor je eigen tijdsbesteding. Het betekent meteen ook dat je eikenhouten bijgebouw het milieu minimaal belast en maximaal ecologisch is. Je geniet volop van het buitenleven, zonder chemische producten.  

 

Meer weten over het belang van onderhoudsvrije materialen bij eikenhouten bijgebouwen? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.