Hoe wordt de prijs van een eikenhouten bijgebouw bepaald?

Net zoals bij een woning wordt de prijs van een eikenhouten bijgebouw bepaald door talrijke factoren. Daarbij maken we een onderscheid voor de prijs van de basisconstructie van het eikenhouten bijgebouw (inclusief dak en buitenbekleding) en de verdere binnenafwerking. Wanneer een eikenhouten bijgebouw wordt gerealiseerd in de vorm van een woonuitbreiding, moet je voldoen aan de strikte EPB-normering. Het spreekt voor zich dat dit ook een invloed heeft op de uiteindelijke prijs van je eikenhouten bijgebouw. 

 

De prijs van de basisconstructie van het eikenhouten bijgebouw wordt grotendeels bepaald door de afmetingen en de complexiteit van de vormgeving. Voor een eikenhouten bijgebouw geniet je bij ons een volledige vormvrijheid. Vrijwel elke vormgeving en alle afmetingen zijn mogelijk. Grotere overspanningen hebben nood aan dikkere eiken balken, wat uiteraard de prijs van de materialen verhoogt.  

 

Vormgeving van je eikenhouten bijgebouw 

De vormgeving van je eikenhouten bijgebouw heeft belangrijke gevolgen voor de dakconstructie. Des te complexer je dak, des te hoger de prijs. Wil je werken met erkers, terrasoverkappingen,… aan je eikenhouten bijgebouw? Ook dit verhoogt uiteraard de prijs.  

 

Invloed van de binnenafwerking 

Naast de basisconstructie heeft de binnenafwerking een aanzienlijke invloed op de prijs. Net zoals bij een gewone woning kan je kiezen voor standaard kwaliteitsmaterialen of uitsluitend werken met de meest exclusieve materialen. Daarnaast drijven mogelijke extra’s zoals wellness, open haard, bar, keuken,… de prijs uiteraard op. In die situaties is het de bedoeling om je eikenhouten bijgebouw het hele jaar door te gebruiken, waardoor het belangrijk is om ook de vereiste aandacht te besteden aan klimatisatie, verwarming, isolatie,…  

 

EPB-wetgeving 

Wanneer je kiest voor een eikenhouten bijgebouw als woonuitbreiding, dan moet je verplicht voldoen aan de geldende EPB-wetgeving. Ook deze normering in verband met isolatie en ventilatie heeft uiteraard een invloed op de finale kostprijs.  

 

Meer weten over de prijs van een eikenhouten bijgebouw? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.