Je schilderskantoor inrichten? Hier houd je best rekening mee.

Steeds meer mensen schilderen of beoefenen een creatieve hobby. De ultieme droom van elke kunstenaar – hobby of privé – is nog steeds een eigen schildersatelier. Het is niet altijd evident om dat in je woning in te richten. Een eikenhouten tuingebouw biedt de perfecte oplossing voor een schildersatelier. Wij zetten op een rijtje hoe je een eikenhouten tuingebouw als schildersatelier best opvat.

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

In een schildersatelier moet je volledig tot rust komen. Je hebt bovendien nood aan een inspirerende omgeving, waar je je thuis voelt en waar je minimaal gestoord wordt. De beste plek hiervoor is je tuin. Je hebt een prachtig zicht op de natuur of je eigen woning. Bovendien ben je thuis, maar zit je toch ook weer een stukje apart. Je hoeft nergens naartoe te rijden. Je wandelt enkele meters over een tuinpaadje en je stapt meteen je schildersatelier binnen. Met een eikenhouten tuingebouw creëer je een authentiek schildersatelier dat gegarandeerd aan de meest veeleisende verwachtingen voldoet.

Indirecte lichtinval

Een zeer belangrijk aspect voor het realiseren van een schildersatelier in je tuin, is de lichtinval. Zo moet je met hoge ramen zorgen voor maximale lichtinval, maar moet dit noorderlicht zijn. Schilders houden niet van direct licht, want dat is nefast voor de kleurschakeringen op het doek. Noorderlicht is het ideale licht om een schilderij te maken. Mits een zorgvuldige inplanting van grote oranjerieramen haal je zeer veel van dit noorderlicht naar binnen.

Reinigbare vloer

Ook een gemakkelijk te reinigen vloer is altijd mooi meegenomen voor een schildersatelier. Wij adviseren in dat geval bijvoorbeeld een polybeton. Deze kan geplaatst worden in de gewenste kleur: zwart, grijs, groen, enz.

Hele jaar constante temperatuur

Een eikenhouten schildersatelier kan perfect voorzien worden van de nodige klimatisatie, zodat je er zowel in de winter als in de zomer in de perfecte omstandigheden kan werken. Wij werken met een aircosysteem dat zowel de vochtigheid als de temperatuur in je schildersatelier regelt. Je geniet het hele jaar door van een constante binnentemperatuur.

Een schildersatelier inrichten? Heb je al eens aan een eikenhouten tuingebouw gedacht?  

–  Bekijk hier enkele van onze 2.000 realisaties.

–  Hoe maken wij op vlak van kwaliteit het verschil?

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.