Vijf creatieve tips voor de inrichting van je gastenverblijf.

Steeds meer mensen kiezen voor een gastenverblijf in hun eigen tuin. Ze laten er niet alleen vrienden en familie slapen, ze creëren voor zichzelf ook een plekje dichtbij om zelf helemaal tot rust te komen na een stressvolle dag op het werk. Een eikenhouten gastenverblijf garandeert de intieme en authentieke sfeer waar veel mensen naar verlangen. Wij zetten nog vijf andere creatieve tips op een rijtje om van je gastenverblijf een droomverblijf te maken.  

 1.       Besteed voldoende aandacht aan het sanitaire gedeelte

Nog meer dan bij een eikenhouten poolhouse of buitenkeuken is het sanitair blok enorm belangrijk. Je wilt er zelf overnachten of vrienden laten overnachten. Daarom moet je sanitair blok minstens uitgerust zijn als een volwaardige badkamer met douche, toilet en wastafel. Anders dan de rest van het gastenverblijf waar je de houten balken in het dak moet zien, adviseren we voor het sanitair gedeelte een verlaagd plafond. Dat maakt het allemaal een beetje intiemer.

 2.       Geen gastenverblijf zonder bar

Een gastenverblijf is de plek bij uitstek voor het organiseren van feesten met familie, kennissen en vrienden. Bij feesten horen uiteraard lekkere drankjes en hapjes. We adviseren dan ook om een gezellige bar met keukenfaciliteiten in te richten, aangevuld met barkrukken. Een betere plek om bij te praten met vrienden en familie kunnen we ons moeilijk indenken.

 3.       Zorg voor wat privé

Zeker als je ook vrienden en familie laat overnachten in je gastenverblijf, voorzie je voor hen best wat privacy. Daarbij kan je denken aan een afzonderlijke ingang aan de achterzijde van je eikenhouten gastenverblijf en een bijhorend privéterras. Zo creëer je echt een volwaardig buitenverblijf in je eigen tuin.

 4.       Een slaapmezzanine onder het dak

Een slaapmezzanine is altijd geslaagd. Je wint er allereerst veel plaats mee. Bovendien is het een bijzondere ervaring om ’s avonds dat leuke trapje naar boven te gaan om vervolgens meteen onder het dak te slapen. Je krijgt er instant het oude Kempense hoevegevoel bij. Bovendien oogt een mezzanine bijzonder fraai.

 5.       Basisinrichting in New England style

Voor de basisinrichting is de New England style perfect. Meteen krijg je de associatie met lange zomers op het strand, het strandcabinegevoel als het ware. De basisinrichting mag dus perfect wat losser en ruwer. Dit creëert extra sfeer en authenticiteit.

 

Droom jij van een gastenverblijf in je tuin?   

Bekijk hier enkele van onze 2.000 gerealiseerde eikenhouten tuingebouwen.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.