Waarom kiezen voor een eikenhouten poolhouse?

Een eikenhouten poolhouse is en blijft nog steeds de beste keuze wanneer je droomt van een poolhouse in de nabijheid van een traditionele, klassieke woning. Eikenhout is sinds eeuwenlang dé houtsoort bij uitstek voor de basisconstructie van gebouwen. De authentieke uitstraling van het eikenhout past perfect bij de intieme en gezellige sfeer die je voor je poolhouse wenst. 

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Een eikenhouten poolhouse geeft je tuin een absolute meerwaarde. De houten balken, de traditionele pen-en-gatverbindingen,… Eikenhout garandeert een unieke, warme en intieme uitstraling. En dat voelt bijzonder aangenaam aan voor een poolhouse, waar genieten en tot rust komen centraal staan. Uiteraard heeft een eikenhouten poolhouse een specifiek uitzicht, waardoor het vooral bij een traditionele, klassieke woning of villa.

Duurzaam bouwmateriaal

Een eikenhouten poolhouse oogt niet alleen fraai, je kiest ook voor een uiterst duurzaam bouwmateriaal met een zeer lange levensduur. Al eeuwenlang is eik de beste houtsoort voor het bouwen van constructies. En dat geldt zeker voor de Engelse zomereik uit Sussex, zoals wij van Heritage Buildings gebruiken.

Engelse eik van topkwaliteit

Deze Engelse eik levert hout op met een enorme densiteit, wat zeker geldt voor het binnenste gedeelte van het eikenhout. Dit heet de QP, wat staat voor Quarter Part. Deze densiteit valt te verklaren door de diepe kleilagen in deze Engelse regio. Zo moet de boom zeer diep gaan totdat hij het grondwater op de kleilagen bereikt. Hierdoor groeit een eik in Susses bijzonder traag, maar verkrijgt het hout wel een enorme hardheid.

Eik als het beste constructiehout

Engelse eik wordt daarom al eeuwenlang over heel Europa gewaardeerd als hét constructiehout bij uitstek voor skeletbouw. Een gebouw met een draagconstructie in eik doorstaat probleemloos een periode van 200 tot 250 jaar. Het is pas onder invloed van de houtschaarste – veroorzaakt door de kolonisatiegolven en de industriële revolutie – dat voor het bouwen massaal werd overgeschakeld op baksteen.

Gelukkig ging de traditionele bouwmethode met eik nooit helemaal verloren. Heritage Buildings gebruikt deze authentieke pen-en-gatverbindingen voor het bouwen van exclusieve tuingebouwen op maat, waaronder poolhouses.

Droom jij van een eikenhouten poolhouse? Bekijk alvast enkele realisaties van Heritage Buildings.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.