Wat zijn de nieuwste trends op vlak van eikenhouten bijgebouwen?

Terwijl eikenhouten bijgebouwen vroeger vooral een zeer functionele invulling kregen als garage of carports, groeien ze steeds meer uit tot compleet ingerichte buitenverblijven met een eigen ziel. Bovendien blijven eikenhouten bijgebouwen niet beperkt tot een losstaand gebouw in de tuin, maar worden ze steeds meer gerealiseerd in de vorm van een volwaardige uitbreiding van de woning, waarbij het eikenhouten bijgebouw voldoet aan de EPB-regelgeving. 

Na een dag hard werken zoeken veel mensen thuis naar rust en ontspanning. Deze vinden ze steeds meer in hun exclusief buitenverblijf in de eigen tuin. Een eikenhouten bijgebouw in de tuin krijgt daardoor de rol van heerlijk genietplekje. Hoe mensen dit invullen, kan op talrijke manieren.  

The sky is the limit 

Sommigen kiezen voor een ingericht tuingebouw met een bar, een keukentje, een salon of loungehoek met een gezellige open haard. In de zomer worden de dubbele ramen volledig opengezet zodat het eikenhouten bijgebouw volledig in verbinding staat met de tuin en – eventueel – het zwembad of de zwemvijver. 

Maar het kan nog verder gaan. Zo kan je de inrichting uitbreiden met allerlei wellnessfaciliteiten. Denk daarbij aan sauna’s, stoombaden, Japanse baden,… De sky is hier letterlijk de limit. Wat je kan dromen, kunnen wij realiseren. 

Woonuitbreiding: meer licht in je woning 

De tweede belangrijke trend is de woninguitbreiding in de vorm van een eikenhouten bijgebouw. De woning krijgt dan als het ware een tweede leven met volwaardige extra leefruimte. Er wordt via het bijgebouw veel meer licht naar binnen gehaald, de benedenverdieping wordt meestal helemaal opengewerkt met een open leefkeuken. Deze investering betaalt zichzelf terug. De waarde van je woning stijgt evenredig met de investering in de woonuitbreiding.  

EPB verplicht 

Dergelijke woonuitbreidingen vragen heel wat technisch vakmanschap en moeten voldoen aan de EPB-wetgeving. Je gaat dan ook best in zee met een ervaren bouwpartner. 

Meer weten over de nieuwste trends op vlak van eikenhouten bijgebouwen? Contacteer de specialisten van Heritage Buildings. 

 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.