Wat zijn de voordelen van een eikenhouten bijgebouw voor oldtimer stalling?

Er bestaan twee belangrijke redenen waarom een klassiek eikenhouten bijgebouw perfect kan gebruikt worden als oldtimer stalling. De eerste reden heeft te maken met de exclusieve uitstraling van zowel de oldtimer als het eikenhouten bijgebouw. Beide passen perfect bij elkaar. Daarnaast creëert de natuurlijke vochtwerking in een eikenhouten bijgebouw de perfecte condities voor een veilige oldtimer stalling.

Geen zin om te lezen?  Luister naar dit artikel via onderstaande audioversie:

Mensen die houden van oldtimers, houden meestal ook van een intieme sfeer, luxe en authenticiteit. Dezelfde elementen vind je terug bij een eikenhouten bijgebouw. Zowel een eikenhouten bijgebouw met pen-en-gatverbindingen als een glimmende, perfect opgemaakte oldtimer heeft een exclusieve, chique uitstraling. Je oldtimer komt in een eikenhouten bijgebouw visueel gewoon beter tot zijn recht.

Perfecte klimaatcondities

Naast de mooie uitstraling creëert een eikenhouten bijgebouw ook de ideale klimaatcondities voor oldtimer stalling. Het grootste gevaar voor een oldtimer is corrosie. Om corrosievorming te voorkomen, moet een oldtimer in een zo droog mogelijke omgeving gestald worden.

Koude vormt in principe voor de meeste oldtimers van twintig tot dertig jaar oud geen probleem, wél een  hoge luchtvochtigheid. Klassieke garages hebben het grote nadeel dat ze vaak met condensatievocht te kampen hebben. Zo zien we dat een te verwarmde garage bij een oldtimer vaak tot corrosievorming leidt aan de kant waar de radiator staat. De temperatuurverschillen zorgen voor condensatie … en bijgevolg ook voor corrosie.

Natuurlijke vochtwerking eikenhouten bijgebouw

Dit probleem bestaat totaal niet bij een eikenhouten bijgebouw. Eik bezit de eigenschap om het vocht op te nemen. Eik reguleert automatisch het vochtgehalte in de binnenlucht. Om de droogheid van de binnenlucht in een eikenhouten bijgebouw wat te milderen, voorzien we geregeld zelfs een natuurlijke verluchting.

Op zoek naar een specialist in eikenhouten tuingebouwen die volledig op maat de perfecte stalling creëert voor je oldtimers. Ontdek hier enkele van onze realisaties.

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.