Zijn alle afmetingen mogelijk voor een eikenhouten bijgebouw?

De functionele mogelijkheden van een eikenhouten bijgebouw zijn vrijwel eindeloos. Een uitbreiding van uw woning, een poolhouse, een tuinkantoor, een gastenverblijf in uw tuin, een kunstatelier, een paardenstal,… Voor de afmetingen – zowel qua vloeroppervlakte als de hoogte – gelden wel een aantal technische en economische beperkingen.  

  • Maximale overspanning van 8 meter 

Met een eikenhouten constructie zijn overspanningen tot achter meter lang probleemloos mogelijk. Deze beperking volgt uit het feit dat de eikenhouten draagbalken uit één geheel afkomstig moeten zijn uit één boom.  

Wanneer u langer dan de maximale overspanning wilt gaan, dan moeten we steunpunten plaatsen. Een overspanning van bijvoorbeeld twaalf meter creëren we met één steunpunt en twee balken van zes meter lang. In principe kunnen we op die manier gebouwen met zeer grote oppervlaktes creëren.  

 

Zo realiseerden we al eikenhouten bijgebouwen met een oppervlakte van meerdere honderden vierkante meters. Uiteraard is het ook niet de bedoeling om een ‘fabrieksgevoel’ te creëren met talrijke houten pijlers. Dus hier gelden uiteraard ook enkele beperkingen…  

  • Maximum één bovenverdieping 

Met een eikenhouten constructie is het perfect mogelijk om een gebouw met twee verdiepingen te creëren, een gelijkvloers en een eerste verdieping. Een gebouw met meerdere verdiepingen is evenwel niet mogelijk met deze authentieke constructiemethode.  

  • Economisch verantwoord vanaf 16m² 

Een eikenhouten hondenhok van twee op één meter kan misschien bijzonder fraai ogen, maar is economisch niet echt verantwoord. Wij richten ons op gebouwen met een minimale vloeroppervlakte van 16m². Vanaf dan valt een eikenhouten constructie als investering ook financieel te verantwoorden. De oppervlakte van een gemiddelde garage of poolhouse ligt uiteraard al snel boven de 16m².  

Meer weten over de talrijke mogelijkheden van een eikenhouten bijgebouw? Contacteer Heritage Buildings. 

Heritage Buildings - [object Object]

Ontdek onze nieuwe projecten

Onze meer dan 2.600 realisaties spreken voor zich.

Heritage Buildings - Paardenstal
Heritage Buildings - Gastenverblijf
Heritage Buildings - Leefkeuken
Heritage Buildings - Poolhouse & Gastenverblijf

Laat je inspireren.

Bestel één van onze boeken

Heritage Buildings BV

Ambiorixlei 8B
2900 Schoten
RPR Antwerpen
BTW BE0808 609 915

Maak hier uw afspraak.

Ik wil meer informatie.
Ik wil een afspraak inplannen.
Bericht verzenden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.